Gebruiksvoorwaarden LeerLevels

In het kort

LeerLevels is een onderwijsplatform (“app”), ontwikkeld door de maatschappelijke onderneming LeerLevels BV. De app heeft als doel om efficiënt leerdoelen te behalen. Als je een account aanmaakt voor de app en de app gebruikt, wordt persoonlijke informatie over jou opgeslagen. Deze informatie is nodig om de goed app te laten werken en de app te kunnen verbeteren. In deze voorwaarden wordt later in detail besproken welke informatie wordt opgeslagen.

LeerLevels BV is een commercieel bedrijf dat maatschappelijke doelen nastreeft. De inkomsten die wij genereren met de app komen volledig uit betaalde lidmaatschappen. Dat betekent dat wij de verzamelde data nooit zullen verkopen of voor advertentiedoeleinden gebruiken. De data is alleen inzichtelijk voor werknemers van LeerLevels BV en onze ontwikkelaars bij Maykin Media BV.

LeerLevels BV houdt zich aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Zeker tijdens de ontwikkelfase van de app zullen wij af en toe slordige fouten maken. Bij voorbaat onze excuses hiervoor. Mocht je iets zien wat niet in orde is of andere vragen hebben, dan hopen we van harte dat je contact met ons opneemt.

Verzamelde data

De dataverzameling vindt plaats op twee momenten: tijdens het aanmaken van een account en tijdens het gebruik van de app. Hieronder leggen we voor beide processen uit welke data er wordt verzameld en met welk doel.

Tijdens het aanmaken van een account

  • E-mail. We hebben je e-mailadres nodig om te kunnen verifiëren dat je een mens bent – en geen bot. Daarnaast is je e-mailadres handig voor verschillende vormen van communicatie, bijvoorbeeld als je ooit je wachtwoord bent vergeten. We kunnen je dan namelijk een reset-email sturen. Een ander voorbeeld is de situatie waarin je inzicht wilt in alle data die LeerLevels over jou verzamelt. Je kunt dat aangeven en ontvangt al deze data dan per e-mail. Aan deze laatste mogelijkheid wordt op dit moment nog gewerkt.

  • Gebruikersnaam. Je gebruikersnaam is vrij te kiezen – mits deze niet al in gebruik is – en wordt alleen gebruikt om in te loggen, in combinatie met je wachtwoord.

  • Versleuteld wachtwoord. We slaan niet je wachtwoord op, maar wel een zogenaamde ‘hash’ van je wachtwoord. Deze ‘hash’ ontstaat door een proces waarbij jouw wachtwoord door een algoritme wordt omgezet naar een lange reeks symbolen. Dit proces werkt maar één kant op. Hierdoor kunnen wij de ‘hash’ niet terugvertalen naar je originele wachtwoord, maar we kunnen als jij met je wachtwoord inlogt wel vergelijken of dat proces leidt tot de ‘hash’ die we hebben opgeslagen.

  • Voor- en achternaam. Je voor- en achternaam worden gebruikt om onze communicatie met jou persoonlijker te maken. Daarnaast wordt je naam gebruikt om jouw docent inzicht te geven in jouw voortgang. Je bent niet verplicht je echte naam te vullen.

Tijdens het gebruik van de app

  • Voortgang bij vragen. Elke keer als je in de app een vraag beantwoordt, wordt opgeslagen wanneer je welke vraag je beantwoord hebt en welk antwoord je gegeven hebt. Deze data wordt gebruikt om voor jezelf en eventueel voor je docent(en) bij te houden in hoeverre je een bepaald leerdoel beheerst. Daarnaast gebruiken we deze data om te onderzoeken wat het niveau is van onze vragen, om de app steeds beter te maken. Ten slotte gebruiken we deze data om analyses te doen over hoe de app wordt gebruikt, maar dit gebeurt alleen op geaggregeerd niveau en de resultaten zijn dus niet direct gekoppeld aan individuele gebruikers.

  • Voortgang bij leerdoelen. Wanneer je een vraag beantwoordt, wordt voor het bijbehorende leerdoel opgeslagen wat je huidige status voor dat leerdoel is. Hiermee kan het algoritme van de app bepalen wat de meest geschikte volgende stap is. Deze data wordt ook gebruikt om jezelf en eventueel je docent(en) inzicht te geven in jouw voortgang. Ten slotte wordt deze data gebruikt om op geaggregeerd te analyseren welke leerdoelen lastig zijn en waar eventueel extra ontwikkelwerk nodig is.

Derden zelf inzicht geven in jouw data

Je kan de app op twee manieren gebruiken: individueel of binnen groepen. Als je de app individueel gebruikt, krijgen derden nooit inzicht in jouw data. Als je je aanmeldt bij een groep, geef je de docenten van die groep inzicht in jouw voortgang. Deze docenten krijgen het volgende te zien:

  • De door jouw gekozen voor- en achternaam

  • Je voortgang bij vragen

  • Je voortgang bij leerdoelen

Je docent heeft geen inzicht in het tijdstip waarop een bepaalde voortgang gemaakt is. Het overzicht voor de docent is wel live, dus door non-stop het groepsoverzicht te verversen, zou een docent deze tijdstippen wel kunnen achterhalen.

Eigenaarschap van data

In overeenstemming met de AVG, blijven gebruikers van de app blijven altijd eigenaar van hun eigen data. Dat betekent bijvoorbeeld dat we jouw data nooit zonder expliciete toestemming zullen doorverkopen. Het betekent daarnaast dat je altijd de mogelijkheid om alle data die van jou verzameld is te verwijderen of te downloaden. Wij werken er nu aan om dit mogelijk te maken.

LEVERING PRODUCT

De app is te gebruiken zodra je je hebt aangemeld en je je account hebt geactiveerd. Dat laatste gebeurt via een activatiemail die je van LeerLevels krijgt.

Een account kent een gratis en een betaalde variant. Bij het gratis account heb je toegang tot uitleg bij de leerdoelen. Bij de betaalde variant heb je toegang tot uitleg, vragen, voortgang en de mogelijkheid om je aan te melden bij een groep.

De app is op dit moment beschikbaar in het Nederlands maar is in principe in elk land te gebruiken met een niet-beperkte internettoegang.

RESTITUTIEBELEID

LeerLevels BV doet er alles aan om een zo goed mogelijk gebruikerservaring te bieden en leerlingen optimaal te helpen. Mocht je toch ontevreden zijn dan krijg je je geld terug onder de voorwaarde dat we minstens één concreet verbeterpunt van je krijgen om de gebruikerservaring voor anderen te verbeteren.

bedrijfsinformatie

LeerLevels BV
Weteringschans 151
1017SE Amsterdam
KvK: 73929689